Skip to main content

Naam

Rema; Rema constructies B.V., Franeker.
Rema; Rema constructies B.V., Franeker.

Constructiebedrijf REMA te Franeker.

Oprichter/Opvolger(s)

De broers Wilco en Piet Regnerus, zonen van loonwerkbedrijf Regnerus te Marrum, hebben eind jaren negentig het idee opgevat om een goed werkende looftrekker te ontwikkelen in de tijd dat er steeds meer druk kwam te staan op het gebruik van chemische loofdodings middelen.

Edisonstraat 15, Franeker

De merknaam ReMa staat voor Regnerus Marrum.

Periode van bestaan

ca. 1998 - 2005.

Werktuigen

Maakt o.a. Enviro looftrekkers. Het basisidee van deze looftrekmachine is een bestaande Nimos looftrekmachine met twee trekbanden per element. In samenwerking met onderzoeker Bouma uit Wageningen is de bestaande machine met hydraulische componenten uitgerust om de aandrijving en snelheid van de trekriemen en de hoogte verstelling traploos te kunnen regelen. Na een aantal jaren is de productie van deze machines gestopt en zijn de firmanten elk hun eigen bedrijf begonnen.

 

Naast het eigen bedrijf van de beide firmanten hebben ze in 2017 het verder ontwikkelen van een looftrekmachine weer opgevat nu ook mogelijk in combinatie met een wortelsnijder.

Het bedrijf is inmiddels gevestigd in Ferwerd en werkt onder de merknaam REMA - Environmental Machinery. Zie de nieuwe merknaam op deze website.

U kunt meehelpen deze site vollediger te maken of te verbeteren door een reactie via de mail in te sturen.
Vermeld s.v.p. duidelijk om welke fabrikant of welk bedrijf het gaat.