Naam

LBB; Lammertsma Bakker Bolsward.
LBB; Lammertsma Bakker Bolsward.

Lammertsma en Bakker te Bolsward. LBB

Oprichter/Opvolger(s)

De gebroeders Fokke en Harmen Lammertsma zijn de grondleggers geweest van dit bedrijf dat omstreeks 1930 gevestigd is aan de Gleibakkerij te Bolsward.

Vader Lammertsma had een onderhouds- en timmerbedrijf dat zich later toelegde op het maken van landbouwwerktuigen en ladders.

Sinds 1963 is het bedrijf zich gaan toeleggen op de opkomende recreatie in o.a Diever, Gaasterland en Makkum.

Nadat Jan Bakker en Henk Lammertsma het bedrijf overgenomen hebben zijn ze onder de handelsnaam LBB transporteurs voor hooi, gras en aardappelen gaan maken. Ook heeft men hooi-ventilatie-apparatuur, vijzeltransporteurs, stortbunkers en hooisleepwagens gemaakt.

In 1966 is het bedrijf beëindigd en is Henk Lammertsma zich bezig geen houden met de recreatiebedrijf in Gaasterland en Makkum en is Jan Bakker verder gegaan in het onderhouden en aanleggen van verwarmingssystemen.

Periode van bestaan

1930 -

Werktuigen

Nadat Jan Bakker en Henk Lammertsma het bedrijf overgenomen hebben zijn ze onder de handelsnaam LBB transporteurs voor hooi, gras en aardappelen gaan maken. Ook heeft men hooi-ventilatie-apparatuur, vijzeltransporteurs, stortbunkers en hooisleepwagens gemaakt.

U kunt meehelpen deze site vollediger te maken of te verbeteren door een reactie via de mail in te sturen.
Vermeld s.v.p. duidelijk om welke fabrikant of welk bedrijf het gaat.

© Friese Landbouwwerktuigen Fabrikanten | Alle rechten voorbehouden | Website door IT-wurk